Skip to main content

Vans är ett av världens mest legendariska skatemärkena någonsin och en basprodukt hos en stor del av alla världens skejtare. De senaste 10-15 åren har varumärket dessutom sett ett nytt uppsving och blivit ett av de hetaste “streetwear”-märken i världen.

Som ett resultat har efterfrågan på Vans-skor och deras kläder ökat markant och säljs numera av ett stort antal butik i hela landet, både fysiskt och på nätet. Men var hittar man då de bästa Vans-produkterna? Och finns det några officiella återförsäljare i Sverige?

Vi var nyss på besök i en av de ledande skate- och snowboardbutikerna i Stockholm och kan med säkerhet säga att de har de bästa sortimentet vi hittat.

Brädkultur i Stockholm

Butiken vi snackar om är så klart Brädkultur i Stockholm. Belägen mitt i stan och med stora samarbeten med diverse skateparker i staden, är det inte konstigt att Brädkultur tillsammans med Streetlab i Malmö tillhör det absoluta toppskiktet av skatebutiker i Sverige.

Brädkultur är, som sagt, en skate- och snowboardbutik med ett enormt utbud. Här kan du köpa allt från skidkläder till accessoarer och givetvis ett enormt antal brädor för både backen och gatan.

Dessutom kan butiken stoltsera med det största utbudet Vans-produkter i hela Norden, detta tack vare att de är de Vans enda officiella samarbetspartners i Sverige, dvs. den enda “riktiga” Vansbutiken norr om Köpenhamn.

Den enda officiella Vans-partnern i Sverige

Det fullständiga namnet på Brädkultur är “Brädkultur X Vans” och de är de enda i Sverige som får använda Vans varumärkesnamn på det sättet. I sin tur ger det dem möjligheten att erbjuda unika produkter och erbjudanden på Vans populära skatekläder.

Bäst av allt är att man också har utvecklat en riktigt grym nätbutik med exakt samma sortiment som i butiken i Stockholm. Därmed är butiken tillgänglig för alla, även de som inte bor i huvudstaden.

Så är du på jakt efter nya skor eller kläder från Vans, kan vi inget annat än att starkt rekommendera att du besöker Brädkultur, antingen online eller IRL, så att säga. Och skulle du behöva tips om vilken bräda du behöver eller behöver hjälp att montera en skateboard, kan du alltid kontakta personalen i butiken. De står redo att hjälpa dig alla dagar i veckan!